søndag 4. desember 2011

Vanskeligheter.

Lenge har jeg slitt med leddgiktaog mye kamp med systemet har det vært oppgjennom årene. Nå ser det ut til å kanskje bli litt bedre, selvom jeg har en rygg som må "repareres".

I sommer fikk jeg nemlig en vridning når jeg var ute å red, og fikk en intens smerte i ryggen. Jeg hang over hesten og fikk kommet meg til et sted som mamma kunne hente meg så min kusine kunne ri Snake hjem igjen.
Jeg prøvde i noen uker for å få dette til å liksom gå over av seg selv, men det skjedde ikke. Da jeg dro til legen trodde de først at jeg hadde brudd i ryggen og sendte meg på MR og tok andre undersøkelser. De fant ikke noe brudd, bare bevis på den sjeve ryggen jeg slet med i ung alder. Denne sjevheten rettet seg mye opp da jeg begynte å ri aktivt, og jeg anbefaler allemed sjev ryggrad at de prøver å ri, for det har hjulpet på meg.
Føre jeg tok MR, hadde jeg ien periode hatt liten til ingen følelse i bena, og jeg ble til slutt sendt til nevrologisk på TSS i Skien. De testa meg for mange ting men fant ikke noe sa dem, men de satte meg på mer smertestillende enn jeg allerede hadde, så er litt usikker om de faktisk fant noe eller ikke. De gav meg beskjed om at dette var muskulært og de kunne ikke hjelpe meg.

Jeg har hele tiden sakt at det er muskulært, mye av dette som skjer med ryggen min, men det får visst ikke folk med seg, tydeligvis.

Etter å ha vært på nevrologisk i 4 dager ble jeg sendt hjem og jeg kontaktet Betanien for å få noe form for muskel avslappende eller lignende så musklene i ryggen kunne slippe taket. Men det kunne jeg se langt etter.
Tiden gikk og jeg ble verre og verre, kunne til slutt ikke borti hesten  min engang og jeg er fremdeles sengeliggene dags dato.
På 6måneders sjekken man har når man begynner på nye medisiner, så trygla jeg og bad om å få hjelp til ryggen, få noe form for muskelavslappende for nå begynte ting å gå virkelig galt. Sykesøstra ringte til en lege, men fikk blankt nei. Igjen...

Nå har vi kommet til November og nå klarer ikke lengre musklene i ryggen og bena å holde meg oppe mer. Og jeg har hatt utallige fall. kollapset 14 ganger på 3 av ukene og 6 av disse var ned trappa. På mitt siste fall, klarte jeg ikke gå etterpå og jeg ble hentet med Sykebil og inn på nevrologisk nok en gang.
Når jeg ligger der og ikke kan bevege meg eller kjenne bena mine, så kommer idiot legen fra forrige opphold inn, og hun står på enden av senga og sier: Ja, nå må du nesten opp å gå så vi får sett litt..... HALLO? Er jo en grunn til at jeg ligger stuck der da..
Noen av sykesøstrene på den avdelingen skulle virkelig ikke hatt jobb der. De kommer inn  til meg som ikke kan bevege seg eller gå, og skal liksom hjelpe meg å gå på do. Ikke kan de hjelpe meg opp av senga for de må passe på sin egen rygg, og når de gikk vedsiden av meg så gav de etter i armene jeg holdt i for å få støtte.. Det er helt på tryne. Så jeg nekta å være der til slutt og ville overføres til Betanien.
Legen som kom den dagen jeg ble skrevet ut fra Nevrologisk var mye bedre enn hu tidligere og han halp meg med å få meg inn på Betanien så fort som mulig. Jeg måtte være hjemme en uke føre jeg fikk komme dit.

Når jeg kom på betanien så ble det tatt røngten av hender og føtter, og ultralyd av nesten alle ledd. Den eneste so fant noe som fungerte på meg var fysioterapauten, og hun hjalp meg virkelig. Det eneste kjipe var at de midlee hun brukte var redskaper jeg ikke har tilgang til hjemme, og da hjelper det meg lite når jeg skulle være der i bare en uke, enn så lenge. Fysioen brukte: strøm elektroder, varmtvanns basseng, varmepakkning og en massasge maskin. Det er vel og bra at de hjelper.... Men hva skal jeg gjøre når jeg kommer hjem.
Jeg ble utrolig sint og opprørt dagen jeg fikk vite at jeg skulle hjem, for jeg visste ikke hvor lenge jeg skulle bli føre jeg nesten dro hjem. ante ingenting om tidspunkt da jeg ble innlagt.
Jeg satt og gråt mens jeg snakka med legen som tydelig ikke hadde lest journaler eller noe annet, og jeg gav tydelig beskjed om at hvis jeg hadde fått hjelp da jeg bad nesten på mine knær i sommer og høst, så kunne dette utfallet vært unngått. Legen sa bare: Dette vet ikke jeg noe om..
Jeg skulle egentlig reist dagen etter, men jeg var så lei meg at jeg skrev meg selv ut, så ikke vitsen med å ligge en ekstra dag på sykehuset når de ikke kunne gjøre noe mer den dagen, og hva sa de for å prøve å holde meg der: Vi har jo bedre senger for deg.... -_- grrr

Jeg skal tilbake til Betanien idag, Mandag 05.12.11.
Nå skal jeg være her i 2 uker, og jeg håper inderlig de får ting på plass.

Jeg kom netopp på at jegikke har skrevet hva som virkelig var og er galt med ryggen min. Under vridningen i sommer fikk jeg skyvd noen ledd i ryggen ut av spor, og på grunn av smertene så har musklene pakket seg rundt leddene så de ikke kommer på plass igjen. Eneste måte å fikse dette på er å få musklene til å slappe helt av. Det er dette de skal prøve på de neste 2 ukene. Jeg håper det hjelper, vil ikke tilbringe enda en Jul sengeliggende, eller i rullestol for den saks skyld.

Jeg skriver mer når jeg vet mer uner oppholdet. Håper det blir bedre.

fredag 25. november 2011

Lisens!

Gratulerer så mye til Marita Hanssen og Crazy Speed med Montè lisens!! Hurra!!

Bestått Prøveløp no.1

Idag besto June prøveløpet med Snake på Jarlsberg Travbane, bare et godkjent løp igjen til hun får lisensen! Hun skal kjøre Snake igjen neste uke, jeg håper han gir henne enda en bestått så hun kan sitte i sulkyen bak han i ungdomsløp!

Han er super flink med henne, og gjør den jobben han skal, de er et veldig godt team, tror det halp litt at hun har tilbrakt litt tid med han også, da blir han så fornøyd, ikke fordet. Jeg tror han hadde bestått for henne uansett, men han gjør så godt han kan for dem han er glad i, og passer godt på dem. Noe jeg syns er supert <3

Er utorlig stolt av at June kjører opp med min hest, gjør det litt spesielt for meg også, og jeg er så glad på hennes vegne, hun fortjener dette <3
Super glad i deg snuppa, jeg gjør alt for at du skal få dette godkjent <3 stå på <3

onsdag 9. november 2011

Shiny Diamond - Ny Supertraver!

Shiny er nå 2 (snart) 3 år og er jo kommet hjem fra temming og trening. Lotte overtok mine foreldres halvdel i henne og eier henne nå med meg. Lotte gjør masse av grunn treningen og jeg flyr rundt med moralsk støtte, råd og longering (venter bare på at ridebanen skal bli ferdig, så blir det mer fart på longerings sakene).

FØrste gangen vi var på Furuheim med henne red jeg bak på Snake. Dumme gjøken min syns det var så morro på rett vei med mamma på ryggen at han nesten ikke klarte å holde seg rolig bak vogna. Den dagen var også første gang han faktisk har hoppa med rævva av pur glede og var i skikkelig godt humør, meeeen litt sint for at han måtte gå bak den lille trege saken. Men så fort han skjønte at hun ikke kunne så mye om dette, så tilpasset han seg leder rolle, og tok vare på henne.

Jeg har også brukt Snake som læremester til Shiny hjemme, siden han er så stabil, rolig og snill, så hun kan herme etter han, og det gjør hun. Og resultater av dette har det blitt!

Tirsdag 1.nov hadde vi med Shiny for første gang på travbanen og det gikk superbra. Litt små spretting og må jo kikke på alt, men gud som hun travet. Hun svatt en gang av noe i den ene svingen og feilet, men etter ca 3-4 steg var hun nede i trav igjen og spurta som en gud etter Anders, som vi også hadde med.
Shiny har et supert trav og kommer nok til å bli ganske god, trenger mer styrke og utholdenhet, men vi stresser ikke siden hun fortsatt er i vekst. Blir nok en stor nydelig dame, med et fantastisk trav.
Jeg gleder meg noe helt sykt til flere treninger, rutineløp, mønstringsløp, prøveløp og så etter masse god tid og trening, dagen hun blir klar for sitt første ordentlige løp.


Jeg kjøpte Shiny føre hun var født, og det er noe av det beste jeg har gjort, hun er lille bebin <3
(disse bildene er tatt da hun bare var noen måneder gammel)

Junes første prøveløp

Mandag 7.oktober fikk june kjøre sitt første prøveløp med snake, han tok godt vare på henne, men de klarte desverre ikke prøveløpet pga omstart, siden hun ikk evar helt oppi gjerdet når hun skulle snu. Men hun fikk fortsatt kjøre løpet for trening, så det var bra. går nok bedre neste gang. Gleder meg til hun sitter i sulkyen bak Snake i et ordentlig løp.

onsdag 28. september 2011

Leiting

Lotte og jeg har bestemt oss for å skaffe oss en ridehest. Skulle tro det var lett, men tenk om igjen. det er noe av det vanskeligste jeg noen gang har lett etter, travhester er kjempelett å finne i forhold. Hadde en i sikte, men idioten som eide hesten, som vi hadd ene muntlig avtale på og bare venta på kontrakten, solgte hesten til en annen og bare sendte meg en meld på mobben.... Usæriøst -_-

Men vi holder motet oppe og leter fortsatt. Det dukker nok opp noe etterhvert, bare vi fortsatt glor vidre på nettet :D 

onsdag 27. juli 2011

Sprangtrening!

Etter siste løp gav Snake klar beskjed om at nå var han sliten, så vi skal ta det veldig rolig freover. Han skal legges i sprang trening og ut i konkurranse med Lotte den 6.aug for første gang, det blir utrolig morro. Jeg skal ikke delta enda, for han er ikke helt klar i dressuren :)

Vi hadde trening igår og det virker som Lotte er godt fornløyd med hva han presterer. På torsdag begynner hard treningen og vi får se om vi får tent opp sprangen i han. Ellers så legger vi vekk all travtrening som finnes og "omskolerer" han til ridehest, rett og slett for å få tilbkae humøret så han kanskje kan tilbake på banen i sulky. Hadde aldri trodd han vill løpe og kjøre inn så mye for meg, det er helt uvirkelig!

Jeg kjøpte meg jo i bunn og grunn en ridehest jeg kunne gjør elitt hobby trav med. kanskje kjøre inn sin egen stall leie i måneden. Han har jo gjort over all forventing, og holdt formen i over 4 måneder. Han har gjort så mye for meg <3
Skal prøve et løpt il med han den 16.aug, hvis han ikke vil da så får han sulky fri frem til mars/april nesteår og vil bare gå noen monteløp ved gjevne mellomrom, kan hende han vil like det bedre så, for lei sulky løp, det er han.
Men som den endre herremannen han er, så får han lov til det, her skal det ikke presses til noe som går utover han humør eller pshyke. 

Crazy Speed som eies og trenes av Marita Hanssen, som også står på stallen gikk inn til en 5.plass på mandag :D Det var utrolig morro, hun blir bedre og bedre for hver gang. Blir morro å se hva hun presterer til slutt.

Så da blir det Sprang Stevme den 6.aug i Larvik. Det er Drop-in stevne og registrering skjer på dagen :)

Gleder meg masse til å se Lotte jobbe med han. Vil delta i dressur jeg også, men er han ikke klar så er han ikke klar :)

søndag 10. juli 2011

Sørlandet Travpark 10.07.11

Etter en hard natt med kvalme og hoste, var jeg ikke helt klar for å reise til Sørlandet idag. Men tankene gikk til Snake hele tiden for hvert minutt jeg tilbrakte i senga for å bli bedre denne morgenen. 1 time føre avreise nærmest hoppet jeg ut av senga og satte kurs for Dusjen. Jeg MÅTTE være med.

Med klar beskjed fra pappa om at vi ikke hadde tid til å "stoppe å spy" så tok jeg meg kraftig sammen og bort i stallen bar det. 
Med en sur padde oppi Havna som boikotta meg totalt, mest sannsynlig fordi jeg ikke hadde vært der dagen før, måte jeg godsnakke meg til en enighet om at vi skulle reise til Sørlandet. Snake var skikkelig padde idag, så jeg heiv fra meg "porten" og sa til han at hvis han ikke kom så fikk han være hjemme alene idag.  Så gikk jeg fra han, tror han ble litt betutta for han kom etter, og DA var det greit. Kunne være med alikavel da vettu. xD

Med en pusset og stelt hest, med beskyttelse fra top til tå (nesten) Gikk vi på hengeren og satte kursen mot Sørlandet Travpark! ( Kom ikke så lang på veien, ca 100m føre jeg måtte hive meg over potetgull posen og gafle i meg noe salt, til pappas store skrekk!)

Vel fremme på Sørlandet Travpark gikk jeg litt rundt med Snake, for så å sette han på plass. Deretter gikk jeg og June til Hestebutikken for det var noen ting vi skulle ha. Kjøpte meg en hulltang og skulle egentlig ha klister bandasjer, men det glemte jeg. Så June måtte løpe bort igjen etter varmingen.
Oppvarmingen gikk fint, men han har heit i toppen, og skikkelig på laget. Sa til pappa hjemme når jeg henta Padda mi at "idag går det bra.. han er så sur". Og gjett om jeg hadde rett :D

I løpet gikk det veldig bra, men han var stri og Silje fikk ikke tatt opp fra start og sluppet noen foran seg så hun ble liggende i døden. Men heldigvis er jeg velsignet med en super hest med et sterkt hode som gikk kraftig på selvom han lå i døden. På oppløpet var han sliten, men han kjempet som bare det, og gikk inn til en 2.plass!! Jeg var superfornøyd!

Men det var nok ikke så synelig for kroppen holdt på å drepe meg, bokstavelig talk, så beklager det :D Jeg ER Superfornøyd!

Syntes det er godt kjørt av Silje Kristin selvom det blir vanskelig til noen tider, men hun kjører bra og gir ikke opp selvom det er litt utur. Snake digger henne også, ellers hadde han nok ikke kjempet så med henne som han gjør :)


Så dette var en SUPER dag. Er godt fornøyd og det blir senga nå snart, er helt skutt :)

lørdag 2. juli 2011

LANGTUR!

Igår reiste jeg og jentene mine på langtur på Asdal og Suttdal Gård for grilling og kosetur for oss store. Klokken 12 ca reiste vi fra stallen. June, Trine, Marita, Lotte og jeg red avgårde på den lange vei. været truet med regn med det var deilig og hestene gikk å koste seg.

Med Kaldblodsene i tet gikk tempo egentlig ganske fort.... Men blodsene gadd ikke engang å holde følge, så June og Trine måtte stadig stoppe å vente på oss andre.
Frem til Suttdal var det masse prat og skravling, latter og alvorlige saker, samt litt snakke og gaver og slikt. 
Merethe hadde tent opp grillen ogbegynt å grille litt for oss når vi kom dit. Alle hestene fikk havner og Snake fikk gå på grønt. June prøvde å slippe Andres inn til Gulli og Lykke. Men han ville bare være med Hera så han jagde de vekk og sto ved havna til Hera hele tiden.. Kan jo ikke gå fra vennene mine!

Snake herjet rundt i started, bukhoppa og steila.  SÅ plutselig hørte vi vrinsking av en ponni... Trodde vi.. men neida. det var Snake.. Hahah han hørtes ut som en shetlands ponni! Vi lo godt av han når han prøvde å finne ut hvor de andre var hen.

Etter grilling, kos og med mat og drikke, salet vi på igjen og skulle ri vidre. Med destinasjon Asdal vannet! Sola tittet frem og det var deilig å kunne få ta av seg genserene. Langs grusveien gikk det i rolig tempo og hestene koset seg. Inni skogen syns de det var litt kulere. Snake som gikk langt bak kaldblodsene syns det var veldig morro å kunne galoppere opp småbakker frem til de andre. Med litt fart hjemover var vi snart hjemme :) Turen alt i alt var vel på en 5-6 timer iberegnet grillingen :D



Gleder meg masse til nestetur, og ikke minst overnattingen vi skal ha på fjellet engang i sommer!

Galopp!!

Endelig...! Etter masse jobb og samarbeid fatter Snake nå kort galopp på grusveien :D Jeg er storfornøyd og så happy. Etter sykehus opphold og rideforbud var jeg tilbake i salen og Snake var så glad for å få tilbake mamma. Han gikk å kosa seg på tur og når vi kom til "skogen" fikk han galoppere litt. Han syns det er så utrolig morro, leker og herjer.

Men jeg fikk en følelse av at han var så veldig lett på sjenkelen og jeg tenkte at jeg skulle prøve på grusveien også over sletta, det han aldri fatter galopp.

Til min store glede rullet han over i galopp på første sjenkelen og var kontrollert og fin bortover sletta. Jeg fikk skikkelig adrenalin kick, og rett og slett orket ikke ri hjem enda. SÅ jeg reiste til bommen og venta på Marita og Trine der, som var ute å kjørte Crazy. De fikk også se hvor flink han var på veien hjem igjen :D

Travløp 14.06.11

Klosterskogen Travbane stod for tur, og vi  fikk Snake på hengeren og reiste oppover. I bilen hadde jeg ny travsele og sulky, klart for løpet. Snake var i sitt vanelige hyggelige humør, og visste med en gang hva vi skulle når han fikk på reise dekkenet sitt og homokalasjene.. (transportbelegg)

Vel oppe på travbanen gikk ting som før, leide Snake rundt så han fikk grasset, og June fløy rundt og tok bilder av alt og alle. Selv blomstene fikk gjennomgå. Men etter litt trening fikk hun dreisen på kamera og blomster bildene ble veldig fine.
 Påseling og oppvarming gikk veldig bra og Silje var veldig fornøyd med formen hans. Og veldig snart var det klart for løp!
 Snake var et 5.valg i dagens løp. men han var supersterk på oppløpet og tok "innersvingen" på feltet. Silje og Snake gikk i havn med sin 3.seier for året, og en spuer fornøyd mamma på sidelinjen. Silje ble intervjuet med et stort glis om munnen :D

Førstepremien var på 20 000kr og masse løpspoeng <3




            Fine gutten til Mamma<3

mandag 11. april 2011

Løp!

Igår - Søndag 10.04.11 VANT Snake sitt første løp i mitt eie, og første gang siden 2009. Ble helt satt ut, tror det er første gangen jeg har hylt av glede! Var en helt ubeskrivelig føelse, og hjerte hopper over mer enn ett slag. Han gikk som nummer 2 i mål, men den egentlige vinneren ble dikvalifisert pga kjøringen sin, kusken sin feil. Så første premien gikk til Snake!

Jeg var uheldigvis hjemme med en veldig dårlig rygg med June, pappa og Samuel reise med Snake. Snake deltok i Ladies Cup og vant hele driten. Kusken hans Silje Kristin kjørte utrolig bra, og var kjempe flink med han. Hun ble beste kusk/rytter samt yngste i Ladies Cup og vant Cuppen. Snake gav henne også årets første seier.
I premien var det dekken og ekstra premie til Kusk, oppasser og eier. Men siden det var mye tull pga den hesten som egentlig vant, så gikk ting litt for fort for folk, og June fikk bare Dekkenet med seg hjem. Vi skal få hentet de andre premiene så June får sin oppasser premie og jeg min eier premie.

Silje Kristin skal kjøre Snake på Sørlandet til Søndagen igjen i ungdoms løp. Blir meget spennende altså! Gleder meg masse, da skal jeg være med! :D

I Premien for 1.plass fikk jeg 14 000kr - Dekken  - *kommer når jeg får henta premiene*
                                   Snake hadde Skilt nummer 10 <3

fredag 8. april 2011

Denne Uken!

Denne uken har gått veldig fort, og masse har skjedd. Vært ute å ridd så og si hver dag, og masse spennende har foregått, noe krangling som alltid men også masse hygge. Snake overrasker meg gang på gang, han er så herlig, rett og slett. Bekken er ganske bred nå, og jeg hopper ikke over med Snake pga ryggen. Alle de andre i stallen hopper over med Snake og de andre, men jeg foretrekker å gå over for så å sette meg på xD

Jeg trodde jeg hadde skaffet meg en hest når jeg fikk Snake, men jeg har insett at jeg har endt opp med en hund... Når vi skal over bekken på vei fra Stallen, så hopper han over og står å venter på meg på andre siden. Når vi er på vei hjem fra tur så går jeg av Snake og går over bekken. Der snur jeg meg rundt å klapper 2 ganger i hendene og sier Snake Kom Da! Og da hopper han etter, for så å stoppe rett vedsiden av meg, så jeg kan ta tøylene igjen. Han er bare så herlig!

Jeg prøvde å gjøre det samme med Crazy på vei hjem fra tur..... Men da bare stod hun på andre siden av bekken og kikka dumt på meg O.o.... Så snudde hun og gikk inn i skogen, og prøvde å finne en annen vei rundt! Jeg lo så jeg holdt på å trille, og stakkars Marita måtte på skogjakt etter hesten sin.

I morgen skal Marita ri Crazy på travbanen så skal opp å se, og ta noen bilder :D
Blir veldig spennende.

Nesten alle hestene i stallen har nye saler nå, tror alle har blitt bitt av basillen, men nå er det jo over 4 år siden vi kjøpte nye saler O.o! Mamma og Lotte fikk sprangsalen sin idag, og lotte hadde endelig en nydelig sits over bekken på Zarina idag. Blir spennende å se henne ri nå med ordentlig utstyr! Gleder meg til hun skal lære Snake sprang!

Søndag skal Snake på løp i Drammen. Han har endelig et kjempebra spor, det er Auto. Og endelig en erfaren kusk. Er ei jente som skal kjøre denne gangen også, men hun har kjørt over 150 løp, og skal visst være god. Jeg håper hun kjører godt og at han får litt hell denne gangen.<3

Elsker Snake gutten min, han er bare herlig <3

tirsdag 5. april 2011

Disney Nå Og Da.



I det siste har jeg tenkt masse på Disney filmer fra jeg var liten og dem som lages i disse dager. Filmene for 10-15år siden var jo groteske i forhold til nå.
I de fleste gamle, kjære og ikke minst beste disney filmene handler nesten alle av dem om å drepe noe eller noen. Her er noen eksempler:

Ringeren i Notre Dame - Dommer Frollo prøver å drepe sigøynerene og er spesielt ute etter sigøyneren Esmeralda om hun ikke blir hans "leketøy" om man kan kalle det det xD

Snøhvit og de syv dvergene - Ond Stemor prøver å drepe sin stedatter for hun er penere.

Todd og Copper (2 gode venner) - Jegere prøver å drepe en stakkars snakkende rev og venner blir satt imot hverandre.

Bambi - Begynner med at moren dør - senere blir han jaget av glupske hunder og jegere.

101 Dalmantinere - Cruela Devil prøver å drepe dalmantiner valper for å lage pels

Jungel Boken - En tiger og en slange som prøver å drepe et barn.

Et Kongerike for en Lama - Yizma prøver å drepe Kuzco for å få tronen.



Selvfølgelig er det jo kjempemange fine Disney filmer som ikke inneholder drap, men det er nesten alltid noe tragisk som går nesten over grensen, men selvfølgelig hender alt bra. Noe som neste veier opp for det andre. Men jeg sitter å tenker tilbake på hva disse filmene egentlig sa til oss barn. Det var jo vold, nesten dreping, leking med folks føelser og div andre ting.
Nå om dagen finner vi de nye Disney filmene som:

Wally - søt liten robot som lager en by av søppel som blir forelsket

Tingeling filmene - Søte lille tingeling som ikke lider av misunnelse og sinne, men som prøver å få livet til å gå rundt sammen med vennene sine, og "redde våren"

Lille Kylling - En liten kylling som blir mobbet, men som finner en del av et romskip, og må så hjelpe en liten Alien til å finne sine foreldre.

Lilo og Stich - Et romvesen og en liten Jente som redder andre romvesen fra en som prøver å fange dem, og gir dem nye hjem


Noe som virkelig irriterer meg, er Tingeling filmene.. De har praktisk talk drept den lille personligheten vi møter for første gang i Peter Pan, og der hun ble laget helt i begynnelsen. Nå er Filmene om henne stikk motsatt av den Tingeling vi kjenner fra Peter Pan.

Man ser jo at film-folka for fks Disney prøver å  "sjerme" dagens barn med nye "gode" filmer, men så er det de filmene som man lager 2 og 3 av som må jo følge samme vei nesten som før. Man har jo noen filmer nå også som handler om litt grusomme ting om man kanskje ser etter, men man hører aldri sanger i dagen Disney filmer som man har i fks:
Ringeren i Notre Dame - http://www.youtube.com/watch?v=Gcqk-lPV8Mg
Skjønnheten og Udyret . http://www.youtube.com/watch?v=8vtq6K52UpU
Løvenes Konge - http://www.youtube.com/watch?v=rlhefBibcCQ

For å nevne noen få. Nå er de fleste Disney sangene om sorg eller happy tunes.

Nå er dette bare en sammenligning av disney filmer før og nå, men som jeg har sakt tideligere var det mange fine Disney filmer før, men man hadde også et flertall av de filmene som gikk nesten på grensen. Var jo et under vi fikk se alt vi fikk se på den tiden :O Jeg var 6 år når Ringeren i Notre Dame kom ut. Og til å være 6 år er den filmen ganske på grensen.

Har dere andre eksempler på Disney filmer som er blitt mye milderen med årene, så skriv dem gjene ned :) Har ikke orden på alle.. (Det hadde vært umulig)
 

onsdag 23. mars 2011

Endelig ferdig med håret!

Idag reiste jeg til min frisør time på downtown Nikita. Håret ble veldig bra og endelig er det litt mer form enn den gamle kjedelige. Frisøren på Nikita ville ikke klippe meg så kort som jeg ville, men jeg fikk det så kort som mulig ;) Og det ble dritbra!

 Håret er egentlig rødt. men kamera vil ikke vise fargen :(

torsdag 17. mars 2011

Shopping!

Nå er det veldig lenge siden jeg og Lotte har vært på shopping sammen, men igår etter rideturen reiste vi til byen. Jeg var egentlig på jakt etter ridesko....... Men det fant jeg ikke så da brukte vi penger på noen annet.

For å få håret mitt ferdig var jeg på jakt etter en rødfarge som jeg skulle ha over det brune jeg hadde, og det fant jeg.. Men da ble lotte bitt av basillen da vi stod forann hårfargene, og hun ville også farge håret. Men her skulle det ikke være noe "normalt" nei, vi går liksom helt ut når det gjelder håret vi nå.. Blir skikkelig stilig! Lotte endte opp med en Knall Lilla hårfarge, og den ble helt utrolig med "rosa" striper der hun var helt hvit i håret fra før.
Vi kjøpte også hårprodukter, prayer og pudder + dryshampo ect.

Etter jeg hadde spurt damen i kassa på Cubus om hun visste om en frisørsalong som lagde rasta fletter, nevnte hun Nikita, og vi tusla nedover til Nikita for å spørre :)
De lagde ikke hel hårs rastafletter, men de lagde rastafletter på den måten jeg vil ha på håret mitt, så jeg bestilte time der neste onsdag. Tenkte jeg skulle ringe opp igjen og adde på en klippetime også, for å få hele formen på håret, som jeg vil ha.

Siden vi måtte vente på bussen i en time, gikk vi over til Elkjøp og kjøpte en 3D film vi kunne se på, det er fortsatt ikke så mange ute, men de hadde Alice In Wonderland (den nye) og den va rmeget bra i 3D. Ble en laaaang dag, men en veldig koselig dag <3
Gleder meg til neste gang <3

En Deilig Dag!

Igår Onsdag 16. Mars var en veldig deilig dag.

Dagen begynte med at jeg og Lotte reiste i stallen og tok oss en ridetur i skogen, det var nydelig vært og sola varmet skikkelig. Hestene var i godt humør å vi traska og gikk. Vi red den vanelig skogrunden omvendt vei, så vi kunne ha fart opp vanntårnbakken. Første runde gikk fint og Snake trava et fint tempotrav opp bakken, med en smågal Zarina bak seg som ikk vill trave, så hun fikk ikke lov til å løpe så mye. Jeg syns Snake trava i godt tempo jeg... Intill runde nummer 2, men det kommer vi tilbake til ;)

Runde nummer 2 begynte og Zarina var en smule heit og irritert for at hun ikke fikk lov til å springe også, så hun trasks forann i stor fart. Snake brukte som vanelig god tid på seg selv om omgivelsene når han gikk bakerst, og han går jo som en dass xD Herlig hest må jeg bare si <3
Mens Zarina tusler forann er Snake på sightseeing og tar en Anders og forsvinner inn en gjennsnødd traktorvei i skogen. Jeg begynner bare å se og sier til Lotte at hun må snu seg, Snake syntes denne veien var meget spennende og ble små irritert da jeg ba han om å snu. Han prøvde å protestere men gikk til slutt. Hadde det ikke vært for at skogmannskapet hadde vært i skogen og Hugget ned masse trær på høsten og utover vinteren harr det vært fint, men siden jeg visste det lå masse kvister og trær under den høye snøen, torde jeg ikke lan han gå vidre innover.

Da vi kommer til Vanntårn-bakken igjen så ble begge hestene gira, og vi red side om side. Snake holdt et rolig trav mens vi venta på at Zarina skulle legge seg til i traven også og ikke galloppere. Men det gikk ikke i det hele tatt, så vi lot henne bare så ut litt pepp i gallopp.
Zarina hiver seg avgårde i et helvettes kappegallopp og farten hennes er utrolig. Det går så fort! Det jeg ikke hadde regnet med var at Snake fulgte Zarina's fart i et helt rent tempotrav og prøvde å fly forbi henne. Føelsen var helt ubeskrivelig! Når vi satte avgårde så gikk det veldig fort, og jeg bare venta på en gallopp, men ikke fader om han rulla over. Han ble bitteliten, og utrolig bred, og speeda mer og mer ettersom Zarina prøvde å reise fra han, men det klarte hu fader ikke. Han prøvde 4 ganger opp bakken å gå forbi henne men hun blokka med rævva.
Jeg har aldri.... I hele mitt liv, ridd noe så kraftig.. Føelsen er ubeskrivelig, det må bare prøves.. Det var helt sykt. Jeg visste han var rask og ren i travet. Men jeg hadde aldri trodd han ville følge Zarina's gallopp fart opp den bakken i et totalt rent tempo trav. Jeg har ridd mange forskjellig travere, og ridd mage turer og bakker i tempo, men aldri har jeg opplevd dette. Må bare si det, jeg digger den hesten!
Men vet nå hvor forsiktig jeg må være når Sunniva rir han... Blir nok ikke noe kapping opp den bakken der med Sunniva på ryggen føre om en LANG tid.. 

Neste gang så skal Lotte prøve :D Det er helt SYKT!!! Skal få prøve å få filma det til våren når vi reiser på tur, må ha dette på film <3

onsdag 9. mars 2011

Nytt Hår!

Farget håret rødbrunt idag :D Nå mangler det bare et par rastafletter og litt form så er det komplett! Ideen tar form!

mandag 7. mars 2011

Travbane trening!

Igår 06.03.11 var vi på travbanen med Anders. Han likte ikke den sølete banen noe særlig, og opp varmingen gikk jo bra bortsett fra at han var for tung fremme på bena, så June og Pappa skodde han om. Etterpå gikk det bedre, men pga myk bane travet han ikke sitt fulleste. Men nå er jo dette bare andre gangen er på banen, tar nok litt tid, men han skal ikke ut i rutineløpet den 15.

Når bakken setter seg igjen, og banene blir fine, da blir det morro å opp og se :D Selvom det var veldig gøy nå også!

fredag 4. mars 2011

Skogtur!

Lotte og jeg var på ridetur idag, og skulle ri 2 runder rundt i skogløypa vår. Når vi var på vei til Vanntårnet så trava vi litt bortover veien men plutselig ble det veldig høy snø og Snake snubler og detter på knærne. Med kroppen halvveis over Snake så hører lotte meg mumble med meg selv om jeg skal hoppe av eller sitte på mens han reiser seg. Snake krummer nakken og løfter meg på plass så jeg ikke detter av og fallet gikk veldig fint.

Inne i skogen så gallopperer vi opp en bakke og hestene blir gira og syns dette er skikkelig morsomt. Første runde i skogen gikk veldig fint, nesten uten problemer xD

I runde nummer 2 derimot ble ting sprita opp litt mer. Vi skulle galloppere opp den samme bakken og jeg gjør Snake klar til å ha fart, med 1 god galloppsjenkel slo han over fra skritt til gallopp på første forsøk! Det blir dressur hesten sin det!
På toppen av bakken så stopper jeg og ser ned på bakken, der lokaliserer jeg bakbens belegget til June, som hun hadde mistet dagen føre. Lotte hopper av Zarina og plukker det opp. Med en liten sprek og gira Zarina som prøver å gå ned lotte når hun skal gå på igjen, tar Lotte god sats og forbreder seg på at Zarina skal gå avgårde når hun går på. MEN istedet så står Zarina bom stille og Lotte ligger nå på nakken til Zaina og får overbalense. Hun detter ned igjen med ryggen og rompa mot Zarina og bena oppå snøkanten som var bak henne i begynnelsen. Pga kram snø så sitter hun bom fast og jeg ler så jeg griner. Zarina bare kikker på henne og lurer på hav i hellevete hun gjør på bakken! Ved hjelp av stigbøyler får hun dratt seg opp på bena, og etter litt latter så komme rhun seg på igjen =D


Skjer alltid noe morsomt når vi er ute på ridetur, er alltid noe som skjer. Alle kom fra det uten skader, og det var en vellykket tur =)
Nå ser vi alle frem til Søndagen, da skal Anders på travbanen igjen. Blir kjempemorro!
Og den 15 Mars er det rutineløp med Anders og Zarina! Kom å se folkens, vi er på Kloster =D

Lotte's Onepice.

Torsdag 17 Februar hadde Lotte tatt med garn til Mia for å lage en hjemmestrikket Onepiece! Etter 12 dager var den ferdig og idag har Lotte sett det ferdige resultatet for første gang! Den er drit kul, og hun skal gå med den på skolen på mandagen =D Drit Kult!

 "Bilde over" Ryggen på Onepiecen - Hester under bedekking!
 "Bilde over" Lotte hadde bind of øynene da hun prøvde og så Onepiecen for første gang!
 "Bilde over" Ida viser frem navnet på benet!
"Bilde over" Lotte i sterk positur i stolen med den nye Onepiecen!

Nå skal jeg handle garn og stikke til Mia for min Onepiece =D Det blir i Snake's farger, Orange og Sjokoladebrunt! Den skal jeg ha på når Snake skal gå løp, med pappa's forskrekkelse! Haha

torsdag 3. mars 2011

En Hendelse!

Dagen vi hentet Pål Anders hadde vi et lite drama i stallen. Vi har nemlig en utbryter Dronning hos oss ved navn Shiny Diamond, som jeg er stolt eier av.
Når Anders hadde kommet så var alle jentene i stallen, og vi hadde avtalt at vi skulle ri sammen i en stor flokk, noe som er alltid koselig med masse prat. Med alle hestene på sine vanelige stelleplasser glemte vi helt Shiny ute alene, så dette var ris til vår egen bak. Dette likte ikke Shiny i det hele tatt, så hun ville jo være med også, og med en ny hest i stallen hun ikke hadde hilst på samt hennes første brunst var dette ekstra ille.
Jeg hadde satt Snake i boksen sin for stelling for første gang, og han var bind. Det virker som Snake har blitt banket og måtte sloss med andre hester før så han var ikke så glad i å ha innpåslitne Shiny over seg hele tiden, da de deler havn.
Da Shiny kommer i full fart mot stallen stille Sunniva og Lotte seg forann henne, men hun hopper til siden og fyker inn i stallen, og rett inn i boksen til Snake. Lotte hiver seg etter og hopper mellom Shiny og Snake. Jeg hadde hjerte i halsen da hun stod der mellom hesten og tenkte at "Slår han nå, da er det gjort!". Han var mektig irritert på Shiny og la ørene flatt bakover pga intrengeren. Lotte la hånden på han og da stod han helt stille, mens Shiny hoppa med rompa uten å slå mens Lotte prøvde å få henne ut, sto han med alle 4 bena i bakken og ørene utover til siden og stolte fullt og helt på Lotte. Hjerte mitt gjorde et ekstra hopp da jeg så hvor snill hest jeg hadde, det kunne gått ille.



Shiny river seg fra Lotte igjen og prøver å finne den nye hesten som hun ikke har hilst på, og siden han ikke er i stallen setter hun fart mot baksiden. Der finner hun Anders i best velgående og bøser seg opp. Lotte hiver seg nok en gang mellom 2 hester og shiny hopper skikkelig med rompa, og Anders sliter seg elegant fra veggen og stiller seg stille på bortsiden og vekk fra Shiny. Lotte henger fortsatt i hodet på Shiny og Sunniva hiver seg i hodet på Anders. Shiny sparker til og Anders steiler for å komme seg vekk, men det Anders gjør er at han løfter Sunniva elegant opp fra bakken i steilet, og beveger seg både bort fra Sunniva og Shiny så han ikke steiler ned Sunniva og plasserer henne pent på bakken på bortsiden. Jeg og June står med store øyne og tenker: "Gud for noen snille gutten vi har skaffet oss!"

Denne gangen blir Shiny pent stengt inne i boksen sin så hun ikke kan gjøre mere faenskap. At hun bryter seg ut er ingen overraskelse, men er første gangen hu har vært så innpåsliten, og det har ikke skjedd igjen. Tenker det ikke bare er oss mennesker som er nyskjerrige på nye ting.

Rett etter denne hendelsen kommer Anniken ned i stallen for å se på Gulla våre, og da hun hører hendelsen får hun store øyne, like overrasket som oss over hvor snille guttene våre er.
Når vi står å prater så sier jeg til Anniken at hun burde finne seg en hjelm og hive seg bakpå Crazy og bli med tur, og det gjør hun. 5 hester og 6 mennesker setter ut på tur denne kvelden og det er masse prating.
En veldig koselig kveld dette var jenter, må gjenntas <3

De Nye Hestene!

Den siste måneden har ting forandret seg i stallen noe kraftig. Noen hester har forsvunnet og andre kommer. Brona endte sitt liv i midten av måneden, og nå løper hun på de evige enger og spiser så masse grønt grass hun bare vil.
Med 1 hest borte ble det ledig plass i stallen, og jeg endte opp med verdens skjønnest guttemann med navn Golden Snake. Mamma sa til meg senere at nå får du slutte å kjøpe dyr med sånne gyldne og skinnene navn, da 2 av mine hester heter Golden Snake og Shiny Diamond.



Snake er en engel av en hest, sprek og iverig, men utrolig snill og grei. Han passer på meg når vi er ute å rir og tar utrolig hensyns til min kropp, men det hindrer han ikke i å gjøre små spillopper fra tid til annen. Han har en vane av å "hoppe" opp småbakker når vi rir i skogen, og syns dette er utrolig morsomt.



Etter siste iskjøring på travbanen med Pil så fant June ut at nå orker hun ikke mer, og med tilatelse fra Pappa kunne hun selge Pil og skaffe seg noe som kunne gå på banen og holde hennes interresser uten here skuffelse, sorg og irritasjon. Da June's mamma ikke var helt med på tanken om at hun skulle skaffe seg en ny hest nå med take på hennes fremtidelige skole planer så spurte jeg June om hun ville kjøpe en hest sammen med meg. Jeg betaler halve stallleie og utgifter, mens June trener.
Vi endte opp med Pil's halvbror Pål Anders. Han ble mye mobba i begynnelsen, vi kunne jo ikke kalle han Anders, men til slutt har vi endt opp med det. Anders er ikke min hest, han er June sin, men vi deler utgifter og innkjørte penger :)



Så nå har jeg 1 hel hest og 2 halve i stallen, dvs at jeg eier Snake 100% og Shiny og Anders 50% hver.
Mange ting har skjedd, og både Snake og Anders viser masse talent på travbanen, Snake har jo 137 000kr i grunnlag, men han syns det er morro å løpe og gikk veldig sterkt til mål i sist løp. Men han var uhelig stakkars, fikk 3 dårlige hesten mitt i fjeset under løpet og ble dratt bakover alle 3 gangene. På oppløpet kom han 4 tiendeler bak siste premie hest, men uansett så gjorde han et godt løp ved å ikke gi seg selvom han var så uheldig. Når starten gikk, så la han seg i rygg på favoritten, men hvem visste at favoritten failet så kraftig, og hadde nesten ikke krefter igjen da de gikk rundt andre sving. Man renger med at favoritten har litt mer i kroppen, siden den hadde gjor det så bra de siste gangene, vi hadde gjort skikkelig research på hva og hvordan man skulle gjøre. Men man kan ikke være heldig hver gang, får bare prøve igjen :)
Anders er helt uerfaren på travbanen, han er 5 år men aldri vært prøvd før, vi har vært en gang på travbanen med han, og han vise utrolig mye talent og vilje. Kommer til å bli spennende på hvordan dette vil gå fremover, men om han holder på som dette, kommer det til å gå veldig bra :D Deilig å se glede og lys i øynene på June igjen når det gjelder hesten hennes :)

Ny Blogg.

Min kjære kusine Linn fortalte meg at blogspot var mye bedre å blogge på, så da følger vi hennes råd og prøver oss her :D Forhåpentligvis så husker jeg å blogge fremover, men tror ikke det blir noe problem da så mange ting skjer rundt meg nå om dagen.

*$*Karen*$*