tirsdag 5. april 2011

Disney Nå Og Da.



I det siste har jeg tenkt masse på Disney filmer fra jeg var liten og dem som lages i disse dager. Filmene for 10-15år siden var jo groteske i forhold til nå.
I de fleste gamle, kjære og ikke minst beste disney filmene handler nesten alle av dem om å drepe noe eller noen. Her er noen eksempler:

Ringeren i Notre Dame - Dommer Frollo prøver å drepe sigøynerene og er spesielt ute etter sigøyneren Esmeralda om hun ikke blir hans "leketøy" om man kan kalle det det xD

Snøhvit og de syv dvergene - Ond Stemor prøver å drepe sin stedatter for hun er penere.

Todd og Copper (2 gode venner) - Jegere prøver å drepe en stakkars snakkende rev og venner blir satt imot hverandre.

Bambi - Begynner med at moren dør - senere blir han jaget av glupske hunder og jegere.

101 Dalmantinere - Cruela Devil prøver å drepe dalmantiner valper for å lage pels

Jungel Boken - En tiger og en slange som prøver å drepe et barn.

Et Kongerike for en Lama - Yizma prøver å drepe Kuzco for å få tronen.



Selvfølgelig er det jo kjempemange fine Disney filmer som ikke inneholder drap, men det er nesten alltid noe tragisk som går nesten over grensen, men selvfølgelig hender alt bra. Noe som neste veier opp for det andre. Men jeg sitter å tenker tilbake på hva disse filmene egentlig sa til oss barn. Det var jo vold, nesten dreping, leking med folks føelser og div andre ting.
Nå om dagen finner vi de nye Disney filmene som:

Wally - søt liten robot som lager en by av søppel som blir forelsket

Tingeling filmene - Søte lille tingeling som ikke lider av misunnelse og sinne, men som prøver å få livet til å gå rundt sammen med vennene sine, og "redde våren"

Lille Kylling - En liten kylling som blir mobbet, men som finner en del av et romskip, og må så hjelpe en liten Alien til å finne sine foreldre.

Lilo og Stich - Et romvesen og en liten Jente som redder andre romvesen fra en som prøver å fange dem, og gir dem nye hjem


Noe som virkelig irriterer meg, er Tingeling filmene.. De har praktisk talk drept den lille personligheten vi møter for første gang i Peter Pan, og der hun ble laget helt i begynnelsen. Nå er Filmene om henne stikk motsatt av den Tingeling vi kjenner fra Peter Pan.

Man ser jo at film-folka for fks Disney prøver å  "sjerme" dagens barn med nye "gode" filmer, men så er det de filmene som man lager 2 og 3 av som må jo følge samme vei nesten som før. Man har jo noen filmer nå også som handler om litt grusomme ting om man kanskje ser etter, men man hører aldri sanger i dagen Disney filmer som man har i fks:
Ringeren i Notre Dame - http://www.youtube.com/watch?v=Gcqk-lPV8Mg
Skjønnheten og Udyret . http://www.youtube.com/watch?v=8vtq6K52UpU
Løvenes Konge - http://www.youtube.com/watch?v=rlhefBibcCQ

For å nevne noen få. Nå er de fleste Disney sangene om sorg eller happy tunes.

Nå er dette bare en sammenligning av disney filmer før og nå, men som jeg har sakt tideligere var det mange fine Disney filmer før, men man hadde også et flertall av de filmene som gikk nesten på grensen. Var jo et under vi fikk se alt vi fikk se på den tiden :O Jeg var 6 år når Ringeren i Notre Dame kom ut. Og til å være 6 år er den filmen ganske på grensen.

Har dere andre eksempler på Disney filmer som er blitt mye milderen med årene, så skriv dem gjene ned :) Har ikke orden på alle.. (Det hadde vært umulig)
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar