torsdag 3. mars 2011

En Hendelse!

Dagen vi hentet Pål Anders hadde vi et lite drama i stallen. Vi har nemlig en utbryter Dronning hos oss ved navn Shiny Diamond, som jeg er stolt eier av.
Når Anders hadde kommet så var alle jentene i stallen, og vi hadde avtalt at vi skulle ri sammen i en stor flokk, noe som er alltid koselig med masse prat. Med alle hestene på sine vanelige stelleplasser glemte vi helt Shiny ute alene, så dette var ris til vår egen bak. Dette likte ikke Shiny i det hele tatt, så hun ville jo være med også, og med en ny hest i stallen hun ikke hadde hilst på samt hennes første brunst var dette ekstra ille.
Jeg hadde satt Snake i boksen sin for stelling for første gang, og han var bind. Det virker som Snake har blitt banket og måtte sloss med andre hester før så han var ikke så glad i å ha innpåslitne Shiny over seg hele tiden, da de deler havn.
Da Shiny kommer i full fart mot stallen stille Sunniva og Lotte seg forann henne, men hun hopper til siden og fyker inn i stallen, og rett inn i boksen til Snake. Lotte hiver seg etter og hopper mellom Shiny og Snake. Jeg hadde hjerte i halsen da hun stod der mellom hesten og tenkte at "Slår han nå, da er det gjort!". Han var mektig irritert på Shiny og la ørene flatt bakover pga intrengeren. Lotte la hånden på han og da stod han helt stille, mens Shiny hoppa med rompa uten å slå mens Lotte prøvde å få henne ut, sto han med alle 4 bena i bakken og ørene utover til siden og stolte fullt og helt på Lotte. Hjerte mitt gjorde et ekstra hopp da jeg så hvor snill hest jeg hadde, det kunne gått ille.



Shiny river seg fra Lotte igjen og prøver å finne den nye hesten som hun ikke har hilst på, og siden han ikke er i stallen setter hun fart mot baksiden. Der finner hun Anders i best velgående og bøser seg opp. Lotte hiver seg nok en gang mellom 2 hester og shiny hopper skikkelig med rompa, og Anders sliter seg elegant fra veggen og stiller seg stille på bortsiden og vekk fra Shiny. Lotte henger fortsatt i hodet på Shiny og Sunniva hiver seg i hodet på Anders. Shiny sparker til og Anders steiler for å komme seg vekk, men det Anders gjør er at han løfter Sunniva elegant opp fra bakken i steilet, og beveger seg både bort fra Sunniva og Shiny så han ikke steiler ned Sunniva og plasserer henne pent på bakken på bortsiden. Jeg og June står med store øyne og tenker: "Gud for noen snille gutten vi har skaffet oss!"

Denne gangen blir Shiny pent stengt inne i boksen sin så hun ikke kan gjøre mere faenskap. At hun bryter seg ut er ingen overraskelse, men er første gangen hu har vært så innpåsliten, og det har ikke skjedd igjen. Tenker det ikke bare er oss mennesker som er nyskjerrige på nye ting.

Rett etter denne hendelsen kommer Anniken ned i stallen for å se på Gulla våre, og da hun hører hendelsen får hun store øyne, like overrasket som oss over hvor snille guttene våre er.
Når vi står å prater så sier jeg til Anniken at hun burde finne seg en hjelm og hive seg bakpå Crazy og bli med tur, og det gjør hun. 5 hester og 6 mennesker setter ut på tur denne kvelden og det er masse prating.
En veldig koselig kveld dette var jenter, må gjenntas <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar