onsdag 23. mars 2011

Endelig ferdig med håret!

Idag reiste jeg til min frisør time på downtown Nikita. Håret ble veldig bra og endelig er det litt mer form enn den gamle kjedelige. Frisøren på Nikita ville ikke klippe meg så kort som jeg ville, men jeg fikk det så kort som mulig ;) Og det ble dritbra!

 Håret er egentlig rødt. men kamera vil ikke vise fargen :(

torsdag 17. mars 2011

Shopping!

Nå er det veldig lenge siden jeg og Lotte har vært på shopping sammen, men igår etter rideturen reiste vi til byen. Jeg var egentlig på jakt etter ridesko....... Men det fant jeg ikke så da brukte vi penger på noen annet.

For å få håret mitt ferdig var jeg på jakt etter en rødfarge som jeg skulle ha over det brune jeg hadde, og det fant jeg.. Men da ble lotte bitt av basillen da vi stod forann hårfargene, og hun ville også farge håret. Men her skulle det ikke være noe "normalt" nei, vi går liksom helt ut når det gjelder håret vi nå.. Blir skikkelig stilig! Lotte endte opp med en Knall Lilla hårfarge, og den ble helt utrolig med "rosa" striper der hun var helt hvit i håret fra før.
Vi kjøpte også hårprodukter, prayer og pudder + dryshampo ect.

Etter jeg hadde spurt damen i kassa på Cubus om hun visste om en frisørsalong som lagde rasta fletter, nevnte hun Nikita, og vi tusla nedover til Nikita for å spørre :)
De lagde ikke hel hårs rastafletter, men de lagde rastafletter på den måten jeg vil ha på håret mitt, så jeg bestilte time der neste onsdag. Tenkte jeg skulle ringe opp igjen og adde på en klippetime også, for å få hele formen på håret, som jeg vil ha.

Siden vi måtte vente på bussen i en time, gikk vi over til Elkjøp og kjøpte en 3D film vi kunne se på, det er fortsatt ikke så mange ute, men de hadde Alice In Wonderland (den nye) og den va rmeget bra i 3D. Ble en laaaang dag, men en veldig koselig dag <3
Gleder meg til neste gang <3

En Deilig Dag!

Igår Onsdag 16. Mars var en veldig deilig dag.

Dagen begynte med at jeg og Lotte reiste i stallen og tok oss en ridetur i skogen, det var nydelig vært og sola varmet skikkelig. Hestene var i godt humør å vi traska og gikk. Vi red den vanelig skogrunden omvendt vei, så vi kunne ha fart opp vanntårnbakken. Første runde gikk fint og Snake trava et fint tempotrav opp bakken, med en smågal Zarina bak seg som ikk vill trave, så hun fikk ikke lov til å løpe så mye. Jeg syns Snake trava i godt tempo jeg... Intill runde nummer 2, men det kommer vi tilbake til ;)

Runde nummer 2 begynte og Zarina var en smule heit og irritert for at hun ikke fikk lov til å springe også, så hun trasks forann i stor fart. Snake brukte som vanelig god tid på seg selv om omgivelsene når han gikk bakerst, og han går jo som en dass xD Herlig hest må jeg bare si <3
Mens Zarina tusler forann er Snake på sightseeing og tar en Anders og forsvinner inn en gjennsnødd traktorvei i skogen. Jeg begynner bare å se og sier til Lotte at hun må snu seg, Snake syntes denne veien var meget spennende og ble små irritert da jeg ba han om å snu. Han prøvde å protestere men gikk til slutt. Hadde det ikke vært for at skogmannskapet hadde vært i skogen og Hugget ned masse trær på høsten og utover vinteren harr det vært fint, men siden jeg visste det lå masse kvister og trær under den høye snøen, torde jeg ikke lan han gå vidre innover.

Da vi kommer til Vanntårn-bakken igjen så ble begge hestene gira, og vi red side om side. Snake holdt et rolig trav mens vi venta på at Zarina skulle legge seg til i traven også og ikke galloppere. Men det gikk ikke i det hele tatt, så vi lot henne bare så ut litt pepp i gallopp.
Zarina hiver seg avgårde i et helvettes kappegallopp og farten hennes er utrolig. Det går så fort! Det jeg ikke hadde regnet med var at Snake fulgte Zarina's fart i et helt rent tempotrav og prøvde å fly forbi henne. Føelsen var helt ubeskrivelig! Når vi satte avgårde så gikk det veldig fort, og jeg bare venta på en gallopp, men ikke fader om han rulla over. Han ble bitteliten, og utrolig bred, og speeda mer og mer ettersom Zarina prøvde å reise fra han, men det klarte hu fader ikke. Han prøvde 4 ganger opp bakken å gå forbi henne men hun blokka med rævva.
Jeg har aldri.... I hele mitt liv, ridd noe så kraftig.. Føelsen er ubeskrivelig, det må bare prøves.. Det var helt sykt. Jeg visste han var rask og ren i travet. Men jeg hadde aldri trodd han ville følge Zarina's gallopp fart opp den bakken i et totalt rent tempo trav. Jeg har ridd mange forskjellig travere, og ridd mage turer og bakker i tempo, men aldri har jeg opplevd dette. Må bare si det, jeg digger den hesten!
Men vet nå hvor forsiktig jeg må være når Sunniva rir han... Blir nok ikke noe kapping opp den bakken der med Sunniva på ryggen føre om en LANG tid.. 

Neste gang så skal Lotte prøve :D Det er helt SYKT!!! Skal få prøve å få filma det til våren når vi reiser på tur, må ha dette på film <3

onsdag 9. mars 2011

Nytt Hår!

Farget håret rødbrunt idag :D Nå mangler det bare et par rastafletter og litt form så er det komplett! Ideen tar form!

mandag 7. mars 2011

Travbane trening!

Igår 06.03.11 var vi på travbanen med Anders. Han likte ikke den sølete banen noe særlig, og opp varmingen gikk jo bra bortsett fra at han var for tung fremme på bena, så June og Pappa skodde han om. Etterpå gikk det bedre, men pga myk bane travet han ikke sitt fulleste. Men nå er jo dette bare andre gangen er på banen, tar nok litt tid, men han skal ikke ut i rutineløpet den 15.

Når bakken setter seg igjen, og banene blir fine, da blir det morro å opp og se :D Selvom det var veldig gøy nå også!

fredag 4. mars 2011

Skogtur!

Lotte og jeg var på ridetur idag, og skulle ri 2 runder rundt i skogløypa vår. Når vi var på vei til Vanntårnet så trava vi litt bortover veien men plutselig ble det veldig høy snø og Snake snubler og detter på knærne. Med kroppen halvveis over Snake så hører lotte meg mumble med meg selv om jeg skal hoppe av eller sitte på mens han reiser seg. Snake krummer nakken og løfter meg på plass så jeg ikke detter av og fallet gikk veldig fint.

Inne i skogen så gallopperer vi opp en bakke og hestene blir gira og syns dette er skikkelig morsomt. Første runde i skogen gikk veldig fint, nesten uten problemer xD

I runde nummer 2 derimot ble ting sprita opp litt mer. Vi skulle galloppere opp den samme bakken og jeg gjør Snake klar til å ha fart, med 1 god galloppsjenkel slo han over fra skritt til gallopp på første forsøk! Det blir dressur hesten sin det!
På toppen av bakken så stopper jeg og ser ned på bakken, der lokaliserer jeg bakbens belegget til June, som hun hadde mistet dagen føre. Lotte hopper av Zarina og plukker det opp. Med en liten sprek og gira Zarina som prøver å gå ned lotte når hun skal gå på igjen, tar Lotte god sats og forbreder seg på at Zarina skal gå avgårde når hun går på. MEN istedet så står Zarina bom stille og Lotte ligger nå på nakken til Zaina og får overbalense. Hun detter ned igjen med ryggen og rompa mot Zarina og bena oppå snøkanten som var bak henne i begynnelsen. Pga kram snø så sitter hun bom fast og jeg ler så jeg griner. Zarina bare kikker på henne og lurer på hav i hellevete hun gjør på bakken! Ved hjelp av stigbøyler får hun dratt seg opp på bena, og etter litt latter så komme rhun seg på igjen =D


Skjer alltid noe morsomt når vi er ute på ridetur, er alltid noe som skjer. Alle kom fra det uten skader, og det var en vellykket tur =)
Nå ser vi alle frem til Søndagen, da skal Anders på travbanen igjen. Blir kjempemorro!
Og den 15 Mars er det rutineløp med Anders og Zarina! Kom å se folkens, vi er på Kloster =D

Lotte's Onepice.

Torsdag 17 Februar hadde Lotte tatt med garn til Mia for å lage en hjemmestrikket Onepiece! Etter 12 dager var den ferdig og idag har Lotte sett det ferdige resultatet for første gang! Den er drit kul, og hun skal gå med den på skolen på mandagen =D Drit Kult!

 "Bilde over" Ryggen på Onepiecen - Hester under bedekking!
 "Bilde over" Lotte hadde bind of øynene da hun prøvde og så Onepiecen for første gang!
 "Bilde over" Ida viser frem navnet på benet!
"Bilde over" Lotte i sterk positur i stolen med den nye Onepiecen!

Nå skal jeg handle garn og stikke til Mia for min Onepiece =D Det blir i Snake's farger, Orange og Sjokoladebrunt! Den skal jeg ha på når Snake skal gå løp, med pappa's forskrekkelse! Haha

torsdag 3. mars 2011

En Hendelse!

Dagen vi hentet Pål Anders hadde vi et lite drama i stallen. Vi har nemlig en utbryter Dronning hos oss ved navn Shiny Diamond, som jeg er stolt eier av.
Når Anders hadde kommet så var alle jentene i stallen, og vi hadde avtalt at vi skulle ri sammen i en stor flokk, noe som er alltid koselig med masse prat. Med alle hestene på sine vanelige stelleplasser glemte vi helt Shiny ute alene, så dette var ris til vår egen bak. Dette likte ikke Shiny i det hele tatt, så hun ville jo være med også, og med en ny hest i stallen hun ikke hadde hilst på samt hennes første brunst var dette ekstra ille.
Jeg hadde satt Snake i boksen sin for stelling for første gang, og han var bind. Det virker som Snake har blitt banket og måtte sloss med andre hester før så han var ikke så glad i å ha innpåslitne Shiny over seg hele tiden, da de deler havn.
Da Shiny kommer i full fart mot stallen stille Sunniva og Lotte seg forann henne, men hun hopper til siden og fyker inn i stallen, og rett inn i boksen til Snake. Lotte hiver seg etter og hopper mellom Shiny og Snake. Jeg hadde hjerte i halsen da hun stod der mellom hesten og tenkte at "Slår han nå, da er det gjort!". Han var mektig irritert på Shiny og la ørene flatt bakover pga intrengeren. Lotte la hånden på han og da stod han helt stille, mens Shiny hoppa med rompa uten å slå mens Lotte prøvde å få henne ut, sto han med alle 4 bena i bakken og ørene utover til siden og stolte fullt og helt på Lotte. Hjerte mitt gjorde et ekstra hopp da jeg så hvor snill hest jeg hadde, det kunne gått ille.



Shiny river seg fra Lotte igjen og prøver å finne den nye hesten som hun ikke har hilst på, og siden han ikke er i stallen setter hun fart mot baksiden. Der finner hun Anders i best velgående og bøser seg opp. Lotte hiver seg nok en gang mellom 2 hester og shiny hopper skikkelig med rompa, og Anders sliter seg elegant fra veggen og stiller seg stille på bortsiden og vekk fra Shiny. Lotte henger fortsatt i hodet på Shiny og Sunniva hiver seg i hodet på Anders. Shiny sparker til og Anders steiler for å komme seg vekk, men det Anders gjør er at han løfter Sunniva elegant opp fra bakken i steilet, og beveger seg både bort fra Sunniva og Shiny så han ikke steiler ned Sunniva og plasserer henne pent på bakken på bortsiden. Jeg og June står med store øyne og tenker: "Gud for noen snille gutten vi har skaffet oss!"

Denne gangen blir Shiny pent stengt inne i boksen sin så hun ikke kan gjøre mere faenskap. At hun bryter seg ut er ingen overraskelse, men er første gangen hu har vært så innpåsliten, og det har ikke skjedd igjen. Tenker det ikke bare er oss mennesker som er nyskjerrige på nye ting.

Rett etter denne hendelsen kommer Anniken ned i stallen for å se på Gulla våre, og da hun hører hendelsen får hun store øyne, like overrasket som oss over hvor snille guttene våre er.
Når vi står å prater så sier jeg til Anniken at hun burde finne seg en hjelm og hive seg bakpå Crazy og bli med tur, og det gjør hun. 5 hester og 6 mennesker setter ut på tur denne kvelden og det er masse prating.
En veldig koselig kveld dette var jenter, må gjenntas <3

De Nye Hestene!

Den siste måneden har ting forandret seg i stallen noe kraftig. Noen hester har forsvunnet og andre kommer. Brona endte sitt liv i midten av måneden, og nå løper hun på de evige enger og spiser så masse grønt grass hun bare vil.
Med 1 hest borte ble det ledig plass i stallen, og jeg endte opp med verdens skjønnest guttemann med navn Golden Snake. Mamma sa til meg senere at nå får du slutte å kjøpe dyr med sånne gyldne og skinnene navn, da 2 av mine hester heter Golden Snake og Shiny Diamond.



Snake er en engel av en hest, sprek og iverig, men utrolig snill og grei. Han passer på meg når vi er ute å rir og tar utrolig hensyns til min kropp, men det hindrer han ikke i å gjøre små spillopper fra tid til annen. Han har en vane av å "hoppe" opp småbakker når vi rir i skogen, og syns dette er utrolig morsomt.



Etter siste iskjøring på travbanen med Pil så fant June ut at nå orker hun ikke mer, og med tilatelse fra Pappa kunne hun selge Pil og skaffe seg noe som kunne gå på banen og holde hennes interresser uten here skuffelse, sorg og irritasjon. Da June's mamma ikke var helt med på tanken om at hun skulle skaffe seg en ny hest nå med take på hennes fremtidelige skole planer så spurte jeg June om hun ville kjøpe en hest sammen med meg. Jeg betaler halve stallleie og utgifter, mens June trener.
Vi endte opp med Pil's halvbror Pål Anders. Han ble mye mobba i begynnelsen, vi kunne jo ikke kalle han Anders, men til slutt har vi endt opp med det. Anders er ikke min hest, han er June sin, men vi deler utgifter og innkjørte penger :)



Så nå har jeg 1 hel hest og 2 halve i stallen, dvs at jeg eier Snake 100% og Shiny og Anders 50% hver.
Mange ting har skjedd, og både Snake og Anders viser masse talent på travbanen, Snake har jo 137 000kr i grunnlag, men han syns det er morro å løpe og gikk veldig sterkt til mål i sist løp. Men han var uhelig stakkars, fikk 3 dårlige hesten mitt i fjeset under løpet og ble dratt bakover alle 3 gangene. På oppløpet kom han 4 tiendeler bak siste premie hest, men uansett så gjorde han et godt løp ved å ikke gi seg selvom han var så uheldig. Når starten gikk, så la han seg i rygg på favoritten, men hvem visste at favoritten failet så kraftig, og hadde nesten ikke krefter igjen da de gikk rundt andre sving. Man renger med at favoritten har litt mer i kroppen, siden den hadde gjor det så bra de siste gangene, vi hadde gjort skikkelig research på hva og hvordan man skulle gjøre. Men man kan ikke være heldig hver gang, får bare prøve igjen :)
Anders er helt uerfaren på travbanen, han er 5 år men aldri vært prøvd før, vi har vært en gang på travbanen med han, og han vise utrolig mye talent og vilje. Kommer til å bli spennende på hvordan dette vil gå fremover, men om han holder på som dette, kommer det til å gå veldig bra :D Deilig å se glede og lys i øynene på June igjen når det gjelder hesten hennes :)

Ny Blogg.

Min kjære kusine Linn fortalte meg at blogspot var mye bedre å blogge på, så da følger vi hennes råd og prøver oss her :D Forhåpentligvis så husker jeg å blogge fremover, men tror ikke det blir noe problem da så mange ting skjer rundt meg nå om dagen.

*$*Karen*$*