onsdag 27. juli 2011

Sprangtrening!

Etter siste løp gav Snake klar beskjed om at nå var han sliten, så vi skal ta det veldig rolig freover. Han skal legges i sprang trening og ut i konkurranse med Lotte den 6.aug for første gang, det blir utrolig morro. Jeg skal ikke delta enda, for han er ikke helt klar i dressuren :)

Vi hadde trening igår og det virker som Lotte er godt fornløyd med hva han presterer. På torsdag begynner hard treningen og vi får se om vi får tent opp sprangen i han. Ellers så legger vi vekk all travtrening som finnes og "omskolerer" han til ridehest, rett og slett for å få tilbkae humøret så han kanskje kan tilbake på banen i sulky. Hadde aldri trodd han vill løpe og kjøre inn så mye for meg, det er helt uvirkelig!

Jeg kjøpte meg jo i bunn og grunn en ridehest jeg kunne gjør elitt hobby trav med. kanskje kjøre inn sin egen stall leie i måneden. Han har jo gjort over all forventing, og holdt formen i over 4 måneder. Han har gjort så mye for meg <3
Skal prøve et løpt il med han den 16.aug, hvis han ikke vil da så får han sulky fri frem til mars/april nesteår og vil bare gå noen monteløp ved gjevne mellomrom, kan hende han vil like det bedre så, for lei sulky løp, det er han.
Men som den endre herremannen han er, så får han lov til det, her skal det ikke presses til noe som går utover han humør eller pshyke. 

Crazy Speed som eies og trenes av Marita Hanssen, som også står på stallen gikk inn til en 5.plass på mandag :D Det var utrolig morro, hun blir bedre og bedre for hver gang. Blir morro å se hva hun presterer til slutt.

Så da blir det Sprang Stevme den 6.aug i Larvik. Det er Drop-in stevne og registrering skjer på dagen :)

Gleder meg masse til å se Lotte jobbe med han. Vil delta i dressur jeg også, men er han ikke klar så er han ikke klar :)

søndag 10. juli 2011

Sørlandet Travpark 10.07.11

Etter en hard natt med kvalme og hoste, var jeg ikke helt klar for å reise til Sørlandet idag. Men tankene gikk til Snake hele tiden for hvert minutt jeg tilbrakte i senga for å bli bedre denne morgenen. 1 time føre avreise nærmest hoppet jeg ut av senga og satte kurs for Dusjen. Jeg MÅTTE være med.

Med klar beskjed fra pappa om at vi ikke hadde tid til å "stoppe å spy" så tok jeg meg kraftig sammen og bort i stallen bar det. 
Med en sur padde oppi Havna som boikotta meg totalt, mest sannsynlig fordi jeg ikke hadde vært der dagen før, måte jeg godsnakke meg til en enighet om at vi skulle reise til Sørlandet. Snake var skikkelig padde idag, så jeg heiv fra meg "porten" og sa til han at hvis han ikke kom så fikk han være hjemme alene idag.  Så gikk jeg fra han, tror han ble litt betutta for han kom etter, og DA var det greit. Kunne være med alikavel da vettu. xD

Med en pusset og stelt hest, med beskyttelse fra top til tå (nesten) Gikk vi på hengeren og satte kursen mot Sørlandet Travpark! ( Kom ikke så lang på veien, ca 100m føre jeg måtte hive meg over potetgull posen og gafle i meg noe salt, til pappas store skrekk!)

Vel fremme på Sørlandet Travpark gikk jeg litt rundt med Snake, for så å sette han på plass. Deretter gikk jeg og June til Hestebutikken for det var noen ting vi skulle ha. Kjøpte meg en hulltang og skulle egentlig ha klister bandasjer, men det glemte jeg. Så June måtte løpe bort igjen etter varmingen.
Oppvarmingen gikk fint, men han har heit i toppen, og skikkelig på laget. Sa til pappa hjemme når jeg henta Padda mi at "idag går det bra.. han er så sur". Og gjett om jeg hadde rett :D

I løpet gikk det veldig bra, men han var stri og Silje fikk ikke tatt opp fra start og sluppet noen foran seg så hun ble liggende i døden. Men heldigvis er jeg velsignet med en super hest med et sterkt hode som gikk kraftig på selvom han lå i døden. På oppløpet var han sliten, men han kjempet som bare det, og gikk inn til en 2.plass!! Jeg var superfornøyd!

Men det var nok ikke så synelig for kroppen holdt på å drepe meg, bokstavelig talk, så beklager det :D Jeg ER Superfornøyd!

Syntes det er godt kjørt av Silje Kristin selvom det blir vanskelig til noen tider, men hun kjører bra og gir ikke opp selvom det er litt utur. Snake digger henne også, ellers hadde han nok ikke kjempet så med henne som han gjør :)


Så dette var en SUPER dag. Er godt fornøyd og det blir senga nå snart, er helt skutt :)

lørdag 2. juli 2011

LANGTUR!

Igår reiste jeg og jentene mine på langtur på Asdal og Suttdal Gård for grilling og kosetur for oss store. Klokken 12 ca reiste vi fra stallen. June, Trine, Marita, Lotte og jeg red avgårde på den lange vei. været truet med regn med det var deilig og hestene gikk å koste seg.

Med Kaldblodsene i tet gikk tempo egentlig ganske fort.... Men blodsene gadd ikke engang å holde følge, så June og Trine måtte stadig stoppe å vente på oss andre.
Frem til Suttdal var det masse prat og skravling, latter og alvorlige saker, samt litt snakke og gaver og slikt. 
Merethe hadde tent opp grillen ogbegynt å grille litt for oss når vi kom dit. Alle hestene fikk havner og Snake fikk gå på grønt. June prøvde å slippe Andres inn til Gulli og Lykke. Men han ville bare være med Hera så han jagde de vekk og sto ved havna til Hera hele tiden.. Kan jo ikke gå fra vennene mine!

Snake herjet rundt i started, bukhoppa og steila.  SÅ plutselig hørte vi vrinsking av en ponni... Trodde vi.. men neida. det var Snake.. Hahah han hørtes ut som en shetlands ponni! Vi lo godt av han når han prøvde å finne ut hvor de andre var hen.

Etter grilling, kos og med mat og drikke, salet vi på igjen og skulle ri vidre. Med destinasjon Asdal vannet! Sola tittet frem og det var deilig å kunne få ta av seg genserene. Langs grusveien gikk det i rolig tempo og hestene koset seg. Inni skogen syns de det var litt kulere. Snake som gikk langt bak kaldblodsene syns det var veldig morro å kunne galoppere opp småbakker frem til de andre. Med litt fart hjemover var vi snart hjemme :) Turen alt i alt var vel på en 5-6 timer iberegnet grillingen :D



Gleder meg masse til nestetur, og ikke minst overnattingen vi skal ha på fjellet engang i sommer!

Galopp!!

Endelig...! Etter masse jobb og samarbeid fatter Snake nå kort galopp på grusveien :D Jeg er storfornøyd og så happy. Etter sykehus opphold og rideforbud var jeg tilbake i salen og Snake var så glad for å få tilbake mamma. Han gikk å kosa seg på tur og når vi kom til "skogen" fikk han galoppere litt. Han syns det er så utrolig morro, leker og herjer.

Men jeg fikk en følelse av at han var så veldig lett på sjenkelen og jeg tenkte at jeg skulle prøve på grusveien også over sletta, det han aldri fatter galopp.

Til min store glede rullet han over i galopp på første sjenkelen og var kontrollert og fin bortover sletta. Jeg fikk skikkelig adrenalin kick, og rett og slett orket ikke ri hjem enda. SÅ jeg reiste til bommen og venta på Marita og Trine der, som var ute å kjørte Crazy. De fikk også se hvor flink han var på veien hjem igjen :D

Travløp 14.06.11

Klosterskogen Travbane stod for tur, og vi  fikk Snake på hengeren og reiste oppover. I bilen hadde jeg ny travsele og sulky, klart for løpet. Snake var i sitt vanelige hyggelige humør, og visste med en gang hva vi skulle når han fikk på reise dekkenet sitt og homokalasjene.. (transportbelegg)

Vel oppe på travbanen gikk ting som før, leide Snake rundt så han fikk grasset, og June fløy rundt og tok bilder av alt og alle. Selv blomstene fikk gjennomgå. Men etter litt trening fikk hun dreisen på kamera og blomster bildene ble veldig fine.
 Påseling og oppvarming gikk veldig bra og Silje var veldig fornøyd med formen hans. Og veldig snart var det klart for løp!
 Snake var et 5.valg i dagens løp. men han var supersterk på oppløpet og tok "innersvingen" på feltet. Silje og Snake gikk i havn med sin 3.seier for året, og en spuer fornøyd mamma på sidelinjen. Silje ble intervjuet med et stort glis om munnen :D

Førstepremien var på 20 000kr og masse løpspoeng <3




            Fine gutten til Mamma<3